Beroligende Metoder

Beroligende metoder er en af safewards ti interventioner.

Safewards er en engelske evidensbaseret metode, som anvendes i psykiatrien i store dele af verden. Du kan læse meget mere om Safewards her: www.safewards.net.

FORMÅLET med vores produkter er at hjælpe dig og/eller dine pårørende med metoder, der kan aflede, aktivere og berolige. Aktiviteterne kan for eksempel bruges, når et menneske føler angst, uro, vrede, kedsomhed, behov for selvskade eller kropslig tryghed. Nogle af ideerne er lige til at tage i anvendelse. Andre kræver mere viden og introduktion.

HVERT MENNESKE ER UNIKT, og du skal være opmærksom på, at det, der virker beroligende på en person, kan virke opkvikkende på en anden. Det er vigtigt, at du finder de strategier og interventioner, der virker for dig. Vi gør opmærksom på, at vores varer udelukkende er til inspiration. Du er den der bedst ved, hvad der virker for dig. Ved nogle aktiviteter bør du være forsigtig, når du prøver dem af. Overvej om aktiviteten skal prøves sammen med en person fra dit netværk eller en fagperson.

KORT OM SANSESTIMULI OG SANSEINTEGRATION

Psykisk sygdom og dine sanser

KROPPEN modtager konstant sanseimpulser, der strømmer til hjernen. Et menneske har i alt syv sanser, og det er igennem bearbejdelse af information fra sanserne, vi oplever og forholder os til verden.

DE SYV SANSER er indbyrdes afhængige. Mennesker med psykisk sygdom kan have svært ved at bearbejde sanseindtryk. Ved sansestimulation stimuleres sanserne bevidst og giver det enkelte menneske mulighed for at mærke, hvordan han/hun reagerer på forskellige sanseindtryk, og hvilken effekt de har.

De syv sanser er:

• Balancesansen

• Følesansen

• Muskel- og ledsansen

• Synssansen

• Høresansen

• Lugtesansen

• Smagssansen

BEROLIGENDE AKTIVITETER

Aktiviteterne i denne sektion kan berolige, aflede trang til selvskade, forebygge vold og aggression samt give tryghed og velvære.

Interventionen ”Beroligende metoder” består af at udstyre en calm down-kasse med beroligende udstyr f,eks til et psykiatrisk afsnit. Når en patient virker anspændt og/eller urolig eller udviser andre velkendte tegn, der indikerer, at han/hun kan blive vred eller aggressiv, tilbydes metoder fra calm down-kassen, før p.n.-medicinering overvejes. Kassen indeholder forskellige sansestimulerende redskaber, som personalet enten selv kan vælge at komme i eller blive inspireret til fra en vejledning på Safewards’ hjemmeside. F.eks. en ball stick-bold.

Alle produkterne på denne side er nøje udvalgt til at matche beroligende metoder.

Indkøbskurv